Tak, istnieje taka możliwość. Opcja ta ma na celu ułatwienie identyfikacji urządzeń dodanych do listy zaufanych. Jednak, aby skutecznie dodać urządzenie jako zaufane, zmiana jego domyślnej nazwy nie jest konieczna. Można dodać urządzenie z nazwą domyślną i zmienić ją później na własną w zakładce „Moje urządzenia” dostępnej w Serwisie logowania.


Czy odpowiedź była pomocna?

Asystent pomocy